FAQ

Vi tar full backup av minecraft filer og SQL to ganger om dagen til en ekstern server. Det tas også backup hver time som lagres lokalt (egen disk). I tillegg har vi også Log Block som gjør det mulig å rolle tilbake spesifikke områder de siste 14 dagene - brukes spesielt ved grief.

Altså selv om det skulle være hardware feil, bruker feil, korrupte filer eller problemer hos hosten, så har vi backup av alt og har derfor også muligheten til å få serveren opp igjen på relativt kort tid om noe skulle skje.

- Vi kan gå tilbake på endringer som er gjort av enkeltspillere eller spesifikke områder.

- Hvis noe veldig galt skjer kan vi flytte hele serveren tilbake i tid.

- Hvis hele serveren crasher kan vi få den opp ett annet sted på relativt kort tid med maks 12 rollback.

​Selv om reglene er nokså klare på hva som betraktes som grief så må man også tenke seg om før man rapporterer det. Hvis griefen ikke plager deg stort eller gjorde noe særlig ødeleggelse, så er det kanskje best å ikke raportere det. Vi i staben har bedre ting å bruke tiden på enn å fly rundt for å undersøke folk som har plassert en eller to dirt blocks i nærheten av huset ditt. Slik sett kan vi i staben bruke mer tid på ting som faktisk er viktig, sånn som når huset ditt er helt borte eller å forbedre serveren. Vi har begreset kapasitet så vær vennelig å ha dette i bakhodet. Om grieferen derimot ga seg selv fordeler ved å bygge seg selv over muren din med dirt så er saken en helt annen…

Mange har en tendens til å sende melding til øverste ledd (admin) uansett problemets art. Samtidig er det generelt sett enkelte ting lavere stabmedlemmer og hjelpere ikke får gjort noe med, en Hjelper får ikke hjulpet deg med grief problemer, vakt får (generelt sett) ikke bygget i spawn og mods får ikke fikset bugs. Altså om det er en tilgjengelig Hjelper Online så bør man forsøke å få svar på trivielle spørsmål der, fremfor å spørre admin (som sikkert er afk uansett). Dermed er det slik henvisningene generelt sett er tiltenkt:

Generelle spørsmål
Eksempel: Hvordan låser jeg kister?
Henvises til: Hjelper(+)

Forespørsel ang grief:
Eksempel: Noen har griefet huset mitt.
Henvises til: Aspirant, Vakt og Mod(+)
Husk å lag PE (Vi behandler ikke grief uten PE)

Behandling av byggetillatelse
Eksempel: Kan du se på søknaden min?
Henvises til: Vakt og Mod (+)

Behandling av Lærlingsøknader
Eksempel: Hvor mange har søkt om å bli Lærling?
Henvises til: Admin

Bugs/feil
Eksempel: Det er ikke lenger cooldown på /home.
Henvises til: Admin

Henvendelse angående ytelse og stabilitet av serveren
Eksempel: Det er blocklagg.
Henvises til: Admin

Problemer med Nettsiden
Eksempel: En knapp funker ikke.. bla bla..
Henvises til: Trondus

​Vi legger til rette for at man kan spille Player vs player (PVP) her, det er imidlertid flere tiltak man kan gjøre for å værne seg selv fra andre spillere, eksempelvis kan man bosette seg på et øde sted og finne kreative løsninger for å unngå at folk angriper, man kan prøve å betale de for å ikke angripe eller rett å slett betale andre for å beskytte deg. Om man blir med i en fryktet gjeng så kan jo dette også gjøre at folk rett å slett ikke tørr å angripe deg. Det er med andre ord fult mulig å spille uten at man må spille PVP, men da må man samtidig være klar over at en må finne andre utveier på konflikter.

 • ​Drepe mobs
 • Lage shops (Chestshop)
 • Selge gull i banken
 • I spawn får man kjøpt spawn egges, exp bottles osv, men alle disse selges i store kvantum. Dette er fordi andre spillere skal kunne tjene penger på å selge i mindre kvantum med høyere stykk pris.
 • Drive med utpressing og ta imot bestikkelser
 • Selg Bones eller rotten flesh i spawn.
 • Jobbe for andre spillere

Her er det bare å bruke kreativiteten!

​Simpleclans: /sc kills NAVN (her ser man også hvem som ble drept).

commandrank: /cr kills

- Lik facebooksiden vår!

- Vote på serveren daglig

- Ønsk gjester velkommen.​

- Spill ofte

- Vær aktiv på forumet

- lag filmer av serveren (youtube eller streaming)

- Si ifra til staben at du ønsker å være Hjelper

- Søk om å bli Aspirant

Staben har god erfaring med å drive MC-servere og er svært engasjert i arbeidet sitt. Ett viktig nøkkelord her er kvalitet, dette blir gjenspeilet i alle elementer, blant annet er nettsiden skreddersydd og under stadig utvikling for å gi spillerne best mulig opplevelse. Alle endringer på serveren blir nøye vurdert og samtidig dokumentert gjennom vår unike endringslogg som alle kan gå inn å se på, dette medfører en strukturert måte for oss i staben å jobbe på samt gjør feilsøking letter, i tillegg har det også en opplysende funksjon i forhold til spillere som ønsker å oppdatere seg på hvilke endringer som har forekommet den siste tiden. Vi er også åpne for innspill fra våre medlemmer så post gjerne i forumet om du har noe du ønsker å dele.

​For å sette ditt andre hjem skriver du “/sethome NAVN”, feks kan navn være “hjem”, “shop” osv.
Når du ønsker å tp til det hjemmer skriver du “/home NAVN”.

​For å bli medlem av staben må du sende inn søknad, vi åpner opp for søknader når det er behov. Om man er “hjelper” så har man ofte bedre forutsetninger til å bli stabmedlem senere. Anbefaler derfor å lese om dette her: Hjelp rank

​Når man starter på en MC-server så legger man mye tid i å bygge å komme seg fremover, man ønsker derfor at den tiden man inviterer ikke er helt for bortkastet. Derfor er vår server konstruert på en slik måte at den skal kunne være oppe lenge uten map-reset, vi har en balasert økonomi, stort map, creeper heal, portaler for å spre folk på kartet og mange virkemidler for å unngå abuse.

​Det er i hovudsak kun spawn og portalområder som er et beskyttet. På resten av kartet kan man bygge som man vil så lenge man følger reglene . I spawn finner du portaler som tar deg til forskjellige steder på kartet hvor du kan bygge.

​Staben har ingen fordeler som vanlige spillere ikke har i forhold til gameplay. Men som stabmedlem har man større innflytelse på hvordan serveren skal bli forbedret. Dette er også en fin måte å bli kjent med andre spillere, noe som kan være lønnsomt når man spiller survival senere. Stabmedlemmer stiller på lik linje som andre I ting som PVP, som betyr at du kan drepe de akkurat så mye som du ville drept en vanlig spiller. dette innebærer også at de kan drepe deg…

Dette er en Minecraft-server med Survival og PVP. Samtidig har den et kompleks økonomisk system som er nøye justert for å skape ett interessant spill og unngå inflasjon. Det er viktig for oss å skape ett godt og aktivt miljø på serveren, derfor kan man stadig se at det blir arrangert konkurranser og lignende.

​Når man går inn i en ny region får man stedsnavet i chatten f.eks “Alvdal” og på kartet vises dette i forskjellige farger. Disse har imidlertid ingen annen funksjon enn å organisere verden ved å gi regioner ett navn.

 • ​Man har ubegrenset beskyttelse på kister, dører osv i byen
 • Fiender kan ikke griefe i byen. (TNT fungerer som normalt)
 • Det spawner ikke mobs i byen (kan aktiveres viss ønskelig)
 • Man tjener penger (skatt, tomtpriser osv)
 • En fin måte å spille sammen med andre

​Først å fremst bidrar dette til å holde serveren oppe og forbedre den, slik at du og andre får en god server å spille på. Samtidig ønsker vi å vise vår taknemelighet til de som donerer å gir de visse goder, man kan lese mer om disse på donor siden vår.

​Bloodmoon er noe som kan forekomme på starten av en ny natt, sjansen for at det skjer er liten, men når det skjer så blir mobs mye vanskeligere. Kom deg i sikkerhet og legg favoritthakka på ett trygt sted. Du får melding i chatten når den starter og den er over om morgenen.

Fjordcraft BETA er en server der vi forsøker å lage en annerledes spillopplevelse som fokuserer på større frihet og høyere vanskelighetsgrad. Resultatet blir en givende spillopplevelse hvor mestringsfølelsen er høy – om man lykkes.

BETA kommer til å ha få regler og samtidig mange “verktøy” tilgjengelig for å gi spillerne mulighet til å være kreative i hvordan de spiller. Samtidig vil enkelte ting bli regulert i gameplayet slik som at det blir umulig å lage automatisk mobfarm og utnytte spawnere. BETA kommer til å bruke greif prevention noe som innebærer at det blir umulig å greife (derfor er det også umulig å bli bannet for greif), men det vil fortsatt være mulig å dra på besøk med TNT og stiger, slik man er vant med fra hovedserveren.

For å holde deg oppdatert om når BETA åpner kan du joine Fjordcrafts facebook side.

​Nei vi bruker ikke disse, men vi har portaler (i tillegg til nether) som man kan benytte for å reise. Vi har også /home og /spawn, men disse er beskyttet med cooldown og warmup for å sørge for at det ikke blir missbrukt i PVP.

Leter du etter noe?

Server

Spørsmål & svar

Rask introduksjon til det essensielle ved Fjordcraft

FAQ