Ting man kan gjøre på Hard-serveren

Erik1988 Erik1988    Hard

Man kan gjøre masse ting på Hard-serveren, her er en liste med noen av de. Men i grunn er det mange flere ting som kan gjøres.

Overleve

Hard-serveren har ett utfordrende miljø hvor overlevelse er lettere sagt enn gjort. Dette innebærer blant annet mangel på mat. Dyr dropper mindre mat, mat vokser saktere og man bruker litt mer mat når man spiller. I starten kan dette virke litt uvant, men etter hvert som man blir vant til det så setter man pris på utfordringen. Når man har kommet seg på beina så er ikke lenger mat en like stor utfordring, man kan lage seg store farmer selv, eller kjøpe fra andre spillere. Andre ting som også er vanskelig her er mostrene, de vil være vanskeligere og noen (slik som witch) har ekstra former for angrep slik at de blir en større utfordring. Det er heller ingen former for TP eller Home her (med unntak av /clan home), noe som også for noen kan virke irriterende, men også her lærer man å sette pris på fordelene ved å ikke ha det etter hvert. Det er portaler som kan brukes for å komme seg rundt, og man oppdager fort at folk bor tettere med hverandre, og dermed blir det mye mer sosialt spill, fremfor at all bor for seg selv i ingenmannsland.

Bygge

Takket være en plugin (greif prevention) kan dere bygge uten å være redd for at folk skal kunne ødelegge det dere bygger. Alt man trenger å gjøre er å lage en claim med en gullspade. Etter hvert som man tilbringer tid online vil man kunne lage flere og større claims. Men husk at hvis man er offline i lengere enn 70 dager så forsvinner claimene. Man kan også gi venner tilgang til claimen hvis man ønsker det. Folk bygger ofte nært portalene eller spawn, grunnen til dette er at man ofte må ta turen til spawn eller portalene for å selge gull og andre ting. De som bygger shops pleier ofte å lage disse nært spawn og portalene slik at de som skal kjøpe kan være i nærheten av PVP-sikkert område.

Søke etter utgåtte claims (Scavenger hunt)

Som nevnt går claimene ut etter 70 dager, men det som har blitt bygget blir stående, dette betyr at man har lov til å gå rundt å ta alt som er mulig å ta. Siden serveren har vært oppe så lenge vil det fint være mulig å finne mye bra ting rundt om på kartet fra spillere som ikke spiller her lenger. Det er også mulig å ta over husene og bo der selv om man ønsker det. Bruk en “stick” på bakken for å se om noen eier stedet.

Stige i gradene

Etter hvert som man spiller på serveren vil man ha mulighet til å stige i gradene. Disse gradene koster penger samt noen få PVP-kills. Etter hvert som man stiger i gradene får man flere og flere goder. Man kan lese mer om disse under Titler-siden.

Tjene penger

Serveren har ett svært godt og balansert økonomisk system. Selv om serveren har vært oppe i lang tid så er det ikke noen tegn på inflasjon – noe som vanligvis skjer på mc servere. Noen av grunnene til dette er at det er vanskelig å skaffe penger og samtidig mye å bruke pengene på. Alle monstre dropper grull nuggets som kan gjøres om til blokker og selges i spawn eller til andre spillere (mer om dette senere). Man kan også selge rottenflesh, bones og redstone til serveren, og samtidig kan man selge alt som det er behov for til andre spillere. Men som vi snart skal se så er det mange andre ting som man kan gjøre for å tjene penger her på Hard.

Selge og kjøpe varer

Som Baron+ kan man lage shops (chestshops) hvor andre spillere kan kjøpe eller selge ting til deg. Disse shopene koster 30 mynter for å lage, men man får pengene igjen hvis man fjerner dem. Her kan det være lurt å holde seg oppdatert på hva de andre spillerne selger, samt undersøke prisen de selger det for slik at man kan konkurrere med de, men her har også beliggenheten en del å si. Hvis man har en bra tomt kan man fint selge ting for dyrere enn de som har shops langt unna.

Kjøpe og Selge claims

Som nenvt har beliggenheten mye å si for butikkene. Så det kan derfor være gunstig å kjøpe tomter fra andre spillere for å få en god tomt. En tomt som er til salg vil ha ett skilt som man kan trykke på, da får man automatisk tomten og pengene blir overført til selgeren. Hvis en tomt ikke er lagt ut for salg så er det en mulighet å sjekke hvem som eier den også dermed sende denne personen en mail eller msg om at man er interessert i å kjøpe. Det er også mulig å tjene penger på å være mellommann/-kvinne ved å kjøpe tomter fra andre spillere når de er billige (liten etterspørsel) også selge de når området har blitt populært, evt bygge ett fint hus som trekker opp prisen.

Være mellommann/-kvinne i gullsalg

Som Hertug+ får man også tilgang til å selge gullet til serveren med større fortjeneste, dette åpner også opp for å tjene penger som mellommann/-kvinne. Hertug er den nest siste ranken og det vil ta lang tid for folk å oppnå denne. Dette er lønnsomt for spillerne som selger gullet til deg, siden de ville fått mindre penger for å selge til serveren selv. Men husk å ha nok penger på kontoen slik at spillere har muligheter til å selge. Her kan man tjene mye penger uten å gjøre så veldig mye jobb. Men som med alt annet har det mye å si på konkurrentene og balanse, hvis du krever mer penger for å være mellommann enn de andre som er hertug så er det ikke sikkert at du får så mange slag, samtidig hvis du presser prisen for lavt, så får du svært lite utbytte av salgene.

Lage egen bank eller låne penger fra de som har det.

Hvis du ønsker å tjene penger på å låne ut penger så er det mulig. Vi har ett avansert system som sørger for at du tjener penger på rentene og avgift.
Hver dag kl 5:00 vil det legges til renter på alle lån og samtidig vil spilleren trekkes 10 mynter i avdrag/nedbetaling så langt spilleren har penger på konto. Det er mange mekanismer som skal sørge for at systemet ikke blir missbrukt. Eksempelvis vil det være begrensinger på hvor mye nye spillere kan låne, og eieren av banken vurdere selv hvem som skal få lån. Når en kontrakt er undertegnet så vil det heller ikke være mulig for banken å justere rentene. Skriv “/pbank” for mer informasjon.

Være kunstselger

I spawn er det mulig å kjøpe kunst, dette krever ofte visse ranks og høyere ranks har tilgang til flere. Disse kan man enten selv bruke for å gjøre hjemmet sitt fint. Men det er også mulig å kopiere de også videreselge de til andre spillere for en lavere pris. Her er det fult mulig å tjene penger spesielt på de litt mer velstående spillerne. Kunsten som selges i spawn vil byttes ut med jevne mellomrom så man kan fint bytte ut hva man selger etter hvert. Dette fører også til at noen kunstverk kan bli ganske etterspurte siden det ikke finnes så mange av dem, men så fort du selger de til noen så kan selvsagt også disse klone de og selge de. Det vil også være mulig å få visse bilder gjennom quest, disse kan også kopieres og videreselges.

Lede eller være med i Clan

På Hard har man mulighet til å være med i Clan eller lage sin egen. Som klan kan man være rival eller alliert med andre klaner hvor fredly-fire er av mellom klan-medlemmer og allierte. Dette byr på en unik måte for å skaffe seg beskyttelse på samt en fin måte for å kunne spille sammen med andre spillere.

Bruke penger som maktmiddel

Penger er en etterspurt vare på serveren og hvis man har disse kan man få folk til å utføre visse oppgaver for seg. Hvis man vil ta hevn på noen og ikke selv er i stand til å møte personen i kamp så kan man selvsagt betale noen for å utføre oppgaven. En måte er å sette bounty, mens en annen er å prøve å få en klan eller spiller til å drepe eller utføre andre gjerninger mot den eller de som man ønsker å hevne seg på ved å inngå en avtale. Det er jo også mulig å ukentlig betale en klan for å være alliert med seg, altså “protection money”. Dette vil ikke bare føre til at de i den klanen ikke kan skade deg, men også at andre spillere kanskje skygger unna på grunn av at du er alliert med denne klanen.

Dette betyr at det er flere måter å håndtere en “PVP trussel” enn å møte de i kamp selv, så frykt ikke hvis du ikke er så glad i PVP.

Gjøre Quests

Det er også mulig å gjøre quest på Hard ved å skrive /quests eller putte ett craftingtable i craftinginventoryen for å få questboka. Det er masse quests og det blir flere etter hvert, disse questene kan involvere alt fra å skaffe visse ressurser, utforske visse deler av verden, parkour, drepe ett visst antall mobs ellere spillere eller andre ting. Når man fullfører quest får man belønninger og noen av disse kan være unike i form av at man ikke kan få tak i de på andre måter.

Vi har laget visse byggverk og byer rundt på kartet som noen av questene utspiller seg i, disse kan ses på kartet ved å se etter såkalte “point of inntrest” (POI) markeringer.

Bli med i Guilds

Guilds er nøytrale foreninger hvor man får visse goder av å være medlem, dette bør derfor ikke forveklses med clans. Eksempelvis kan man få tilgang til portaler som kun er for medlemmer av denne guilden, eller guild spesifikke quests. Det er ingen ulemper av å være med i guilds men det koster noen mynter for å bli med.

Dra på skattejakt

Når det er nok spillere online så vil det noen ganger også spawne en skattkiste, disse kan ha ulike skatter og man kan se hvor bra kistene er før man drar ut på jakt (Epic er best). Siden dette kun skjer når det er nok spillere online så er det fult mulig at man møter andre spillere på veien eller at man ikke når frem i tide før noen andre finner den. For å finne skatten så benytter man rottenflesh, så pass på at du har en del av disse på lur sånn at du kan være med. Man kan være heldig å finne prot 4 utstyr eller man kan være uheldig å få bare søppel, men uansett belønningen så er jakten morsom og spennende. Det er også selvsagt mulig å tjene bra på å drepe de spillerne som jakter - hvis dette er noe man er komfortabel med å gjøre.

Bountyhunting

Det er også ett Bounty system på serveren hvor man enten bruker penger ved å få noen på listen eller dreper de som er på listen for å få penger. Her kan man være heldig å få svært store beløper hvis man klarer å drepe rett person. Men hvis de har en stor Bounty så er det sannsynligvis fordi de ikke har så lett for å dø. Skriv /bounties for å se disse, hvis man dreper noen på denne listen så kommer pengene automatisk på konto.

PVP (player vs player)

I tillegg til bountyhunting er det også mange muligheter for vanlig PVP. PVP er på alle steder bortsett fra spawn og portal-området. Dette betyr at man bør være forsiktig hvis man ser ukjente uten for disse områdene. Som nevnt kreves det PVP-kills for å ranke opp så det er definitivt ett motiv for å drepe. Men pass på hvem du ypper på deg, å angripe ett medlem av en mektig klan kan by på store problemer, så i starten kan det være lurt å skygge unna. Selv om huset ditt er beskyttet mot andre spillere så kan de fortsatt sprenge seg inn ved å bruke creepers eller TNT (utenfor claimen) så ikke føl deg for trygg. Samtidig er det viktig å huske at hvis man logger av under kamp så dør man automatisk. Når en fyrste+ dreper en som er ridder+ så har det 10% sjanse for å droppe hodet til den som blir drept, noen samler derfor på hoder.

Monsterjakt

Hver syvende natt vil det være monsterjakt. dette vil si at det er om å gjøre å drepe flest mostre før natten er over. Vinneren kommer opp i chat. Din “highscore” blir også lagret slik at du kan se den senere og sammenligne den med andre spillere. Kort sagt så er dette litt som konkurrensen til Legolas og Gibli om å drepe flest orker.

Folkefinansiere visse prosjekter med ingame penger.

Visse ting krever at det har blitt donert ett vist antall ingame mynter for at de skal bli tilgjengelig for spillerene. Dette kan være nye portaler, hus eller quest. Alle spillerene kan donere og hvor mye de vil, men målet må nåes før det åpner opp. Når det har blitt åpnet så blir det tilgjengelig for alle spillere, så sant det ikke er forbehold visse ranks eller guilds.
For mer informasjon kan du skrive “/donate”.

Utforske

Verden er full av fantastiske byggverk, ved å se på kartet på nettsiden så vil man kunne se noe av det. Men mye bør ses i person.

Være med å drepe dragen

Dragen på hard er veldig krevende og vi må ofte være veldig mange spillere med bra utstyr for å overvinne den. Når dragen skal drepes så blir det annonsert på faceebook og nettsiden. Det kan være lurt å samle sammen bra utstyr og ha det på lager slik at man er klar når en slik event tar plass.

Ha det gøy

Det er mange ting man kan gjøre på Hard og dette er bare overflaten. Spill med andre spillere, sett deg ett mål og ha det gøy. Det er mase å gjøre her og det blir bare mer med tiden som går. Så vi håper du vil få en fin tid her på Hard-serveren med oss.

Oppdatert: 21.10.2016

Leter du etter noe?

Server

Spørsmål & svar

Rask introduksjon til det essensielle ved Fjordcraft

FAQ